De beste beveiliging kan alleen worden behaald door een combinatie van technische oplossingen, functioneel beheer en gebruik
Veiligheid staat al jaar en dag op voorop binnen de dienstverlening van Bokxing IT.
Bokxing IT is voor veel klanten het eerste aanspreekpunt bij technische vragen, wij zien dat deze vragen steeds vaker over beveiliging gaan. Ook op functioneel vlak neemt de aandacht voor beveiliging toe.
Omdat wij graag onze klanten van A tot Z willen ontzorgen hebben wij gekeken naar de mogelijkheden om zelf of via een externe partij cursussen voor security awareness aan te bieden. Bij deze zoektocht kwamen wij BeveiligMij.nl tegen. De contacten waren snel gelegd. Wij werden direct enthousiast van de aanpak en mogelijkheden. Ook zijn wij gecharmeerd van hoe de trainingen zijn opgezet.
Door samen te werken met BeveiligMij.nl kunnen wij onze klanten verder ontzorgen op het gebied van beveiligingsvraagstukken. Daarnaast kunnen wij cursusvormen aanbieden die wij zelfstandig niet kunnen faciliteren. Klanten kunnen hierdoor zelf kiezen welke vorm het beste bij hun past.
Uw ICT-omgeving is goed beveiligd en toch bent u gehackt.
Uw hele bedrijf ligt plat, niemand kan inloggen, facturen kunnen niet worden verzonden en tot overmaat van ramp kunt u precies vandaag die grote order niet de deur uit doen terwijl dit wel was afgesproken met de klant.
U moet er toch niet aan denken?
Toch is dit geen onrealistisch scenario. Sterker nog, het is inmiddels niet meer de vraag óf uw bedrijf zal worden aangevallen, maar eerder wannéér.
Maar uw ICT-omgeving is technisch goed beveiligd zegt u? Uiteraard verkleint u daarmee de kansen, maar ‘de mens’ is en blijft(?) de zwakste schakel in uw IT-beveiliging. Ja, inderdaad, dat bent u zelf dus, en uw collega’s.
Uit talloze onderzoeken blijkt dat verreweg de meeste cyber security incidenten wordt veroorzaakt door slechte gewoonten (en dan hebben we het niet over roken) van medewerkers. Cyberaanvallen worden bijna altijd veroorzaakt of vergemakkelijkt door de nalatigheid en/of onwetendheid van werknemers.
Cybercriminelen zetten handig in op menselijk falen, dus moeten wij ook veel meer investeren in mensen om dat falen te voorkomen. Mensen klikken helaas wel eens op verkeerde links en openen besmette bestanden. Met een goede mailfilter verklein je natuurlijk wel de kans dat besmette mails überhaupt bij de medewerkers terecht komen, maar cybercriminelen zullen altijd manieren vinden om de filters te omzeilen. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat de security awareness van uw medewerkers zo groot is dat ze besmette mails herkennen.
Cyber security is dus meer dan alleen technische beveiligingsmaatregelen. Goede bewustwording bij uw medewerkers kan het grootste gedeelte van het gevaar afwenden.
Uw medewerkers bewust maken van online gevaren en hun handelen daarmee veranderen is een investering die zich snel terug betaald. Maar om cybercriminelen buiten te houden wordt er nog steeds het meeste geïnvesteerd in technische maatregelen. Is het niet krom dat 3/4 van het geld dat wordt geïnvesteerd in cyber security wordt geïnvesteerd in technische maatregelen (zoals firewalls etcetera) terwijl 3/4 van de gevaren elders ligt?
Donderdag 11 mei om 10:00 uur geven wij een live webinar over dit onderwerp. Tijdens deze sessie ontdekt u onder andere:
- Hoe cybercriminelen denken en te werk gaan
- Waarom zij hun pijlen richten op MKB-bedrijven
- Hoe het onveilige online gedrag van uw medewerkers u veel geld en tijd kan kosten…
- … evenals uw eigen gedrag
- Hoe u van uw collega’s uw sterkste wapen in de strijd tegen cybercriminelen maakt
Ook ziet u hoe we zelf als cybercriminelen te werk zijn gegaan en u (of één van de andere bezoekers) niet blij gaat zijn met wat hij gaat zien!
Gratis inschrijven
Wilt u ook ontdekken hoe u cybercriminelen te slim af kunt zijn? Schrijf u dan in voor ons (gratis) webinar ‘Security awareness succesvol inzetten’.