Wijzigen van rechten

protection_privacy_locks_security_cybersecurity-100747430-large

Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker. Om aan de strenge eisen van  de ISO 27001 certificering te voldoen moeten wij onze werkwijze ten aanzien van informatiebeveiliging verbeteren. Eén van de punten die wij direct hebben verbeterd is het aanpassen en/of veranderen van rechten en/of wachtwoorden van gebruikers. Dit geldt niet alleen voor het gebruikerssysteem maar bijvoorbeeld ook voor rechten tot agenda’s, mappen of andere systemen waar wellicht gevoelige of privacy gerelateerde informatie is opgeslagen.

Uiteraard controleerden wij nu ook al de legitimiteit van dergelijke verzoeken maar om dit verder te verbeteren stellen wij nu strengere eisen aan wie dergelijke verzoeken mogen doen. Dit betekent in de praktijk dat verzoeken voor het veranderen van rechten, wachtwoorden en dergelijke, altijd door een bevoegde binnen uw bedrijf gedaan moeten worden. Indien deze aangevraagd worden door werknemers die daar niet toe bevoegd zijn, zullen wij vragen dit alsnog via een bevoegd persoon te laten verlopen of zelf contact opnemen met een bevoegde medewerker.

Wij vragen al onze klanten dan ook om per e-mail aan te geven welke gebruikers bevoegd zijn om wijzigingsverzoeken met betrekking tot wachtwoord en/of rechten bij ons te doen. Op dit moment houden wij standaard aan dat alleen de technisch en/of administratief contactpersoon dit bij ons mag aanvragen.

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nog meer vacatures

Vacature: Projectmedewerker

Uitdagende functie ICT projectmedewerker. Ben jij in staat zelfstandig cloud-oplossingen te realiseren en geef jij klanten graag de juiste adviezen over uiteenlopende vraagstukken? Weet jij

Lees verder »