Microsoft NCE Licenties

NCE-Microsoft_l

In 2021 heeft Microsoft veranderingen aangekondigd die een grote impact hadden op het gebruik van Microsoft licenties wereldwijd.

Sinds 2011 maakten wij en andere IT-dienstverleners bijna allemaal gebruik van het CSP-model (Cloud Solution Provider), waarbij maandelijks ongestraft per licentievorm kon worden op- en afgeschaald al naar gelang behoefte en gebruik. Dit model is vervangen door het nieuwe NCE-model (New Commerce Experience). De veranderingen hadden met name gevolgen voor de contractduur die eindgebruikers aangingen met Microsoft, waarbinnen een minimale hoeveelheid licenties en een prijsgarantie gedurende deze periode werd afgesproken. Het nieuwe NCE-licentiemodel voorziet niet meer in de flexibiliteit om maandelijks te kunnen op- en afschalen van gebruikte licenties.

Dit betekent voor klanten die voor februari 2021 al klant waren dat wij alle licenties in het begin van 2022 hebben omgezet naar het NCE-model en er sindsdien niet meer per maand kan worden afgeschaald, dit kan uitsluitend per jaar.

Het is dan ook raadzaam dat u jaarlijks beoordeeld of er aanpassingen aan de hoeveelheid en type licenties nodig zijn! Zijn er bijvoorbeeld personeelswijzigingen of andere zaken die invloed hebben op het aantal benodige licenties?

Mocht u later klant zijn geworden dan is het jaartermijn ingegaan op dezelfde datum als uw contract.

Ik wil meer weten over het nieuwe NCE licentie model

Deel dit bericht via

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nog meer vacatures

Vacature: Projectmedewerker

Uitdagende functie ICT projectmedewerker. Ben jij in staat zelfstandig cloud-oplossingen te realiseren en geef jij klanten graag de juiste adviezen over uiteenlopende vraagstukken? Weet jij

Lees verder »